Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Veelgestelde vragen

  • Kan ik zelf mijn CV-ketel controleren?

    Tot op zekere hoogte is het mogelijk om jouw ketel zelf te controleren. Alle onderdelen die in het zicht zijn, kun je in principe zelf schoonmaken. Zo kan je onder andere de ketel zelf bijvullen. Een verwarmingssysteem is erg complex en volledige controle zonder de benodigde kennis is niet verantwoord. Je kan dus het deels zelf doen, maar het wordt aangeraden een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een expert zoals Onnink.

  • Hoe kan ik de bestelling plaatsen?

    Via onze website kan je een offerte aanvragen voor een product. Deze sturen wij naar het e-mailadres die je hebt opgegeven. Op het moment dat je ermee akkoord gaat, stuur je de offerte met handtekening terug. We nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak om de CV ketel te vervangen of om een airconditioningsysteem te plaatsen.

  • Wat gebeurt er na mijn bestelling?

    Zodra je bij ons een bestelling voor een product hebt geplaatst, sturen wij een factuur naar het door jouw opgegeven e-mailadres. Je hoeft niet direct te betalen bij het bestellen via onze website. Je krijgt pas later van ons een betaalverzoek toegestuurd.

  • Wanneer moet ik betalen?

    Zodra je bij ons een bestelling voor een product hebt geplaatst, sturen wij een factuur naar het door jouw opgegeven e-mailadres of post adres. Je hoeft niet direct te betalen bij het bestellen via onze website. Je krijgt pas later van ons een betaalverzoek toegestuurd.

  • Wat zit er allemaal bij de vervangingsprijs inbegrepen?

    In principe alles. De kosten van de installatie, de monteur, inregelen van de ketel, aanmelden van de thermostaat (indien aanwezig) en zelfs het demonteren en meenemen van de oude unit. Bij ons kan je zorgeloos genieten, want alles wordt door Onnink geregeld. Ook dat is PronkGroep!

  • Is het mogelijk de bestelde producten te ruilen of retourneren?

    Na de installatie van het door jou bestelde product is het niet meer mogelijk om het product te ruilen of retourneren. Als je bij ons een product via de website bestelt, betaal je niet direct. Het is daarom wél mogelijk om vóór de installatie een product te ruilen of retourneren. Wij adviseren je om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen hierover.

  • Wat zijn de betaalmogelijkheden?

    Bij Onnink is het mogelijk om te pinnen en via bankoverschrijving te betalen.

  • Hoe vervang ik de batterij van mijn thermostaat?

    De batterij vervangen van een thermostaat kan je prima zelf doen. Het is een kwestie van oude batterijen eruit en nieuwe erin. De thermostaat onthoud alle instellingen en zal automatisch gekoppeld zijn met de verwarmingsinstallatie.

  • Kan ik zelf controleren?

    Tot op zekere hoogte is het mogelijk om jouw ketel zelf te controleren. Alle onderdelen die in het zicht zijn, kun je in principe zelf schoonmaken. Zo kan je onder andere de ketel zelf bijvullen. Een verwarmingssysteem is erg complex en volledige controle zonder de benodigde kennis is niet verantwoord. Je kan dus het deels zelf doen, maar het wordt aangeraden een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een expert zoals Onnink.

  • Moet ik de ketel laten controleren?

    Dat is wel verstandig. Om de werking van de CV ketel op het vereiste niveau te houden is periodiek onderhoud aan te bevelen. Naast dat goed onderhoud de levensduur van een centrale verwarmingsinstallatie verlengt, kom je ook niet voor onverwachte problemen te staan. Bij het niet onderhouden van de ketel kan het voorkomen dat de verwarming kapot gaat in de koude wintermaanden. Onnink controleert de ketel voor jou bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Hier hoeft je zelf dus helemaal niets voor je doen.

  • Hoe vaak moet ik bijvullen?

    De ketel bijvullen valt bij Onnink onder een onderhoudsbeurt. Bij een centrale verwarmingsinstallatie is het belangrijk om ieder jaar de ketel te controleren. Tijdens de controle vullen we de ketel bij, indien nodig. Hierdoor bent je volledig ontzorgt. Onnink verzorgt tiptop onderhoudsbeurten.

  • Wanneer moet ik onderhoud laten uitvoeren?

    Wanneer een ketel onderhoud nodig heeft ligt aan het type CV ketel. Een verouderde CV ketel moet vaker worden gecontroleerd dan een nieuwe ketel. Dit komt omdat de oudere CV ketel een “open CV ketel” is. Dit houdt in dat de vlam blijft branden door lucht aan te zuigen vanuit de woning. In de aangezogen lucht zit meer stof. Hierdoor ontstaan sneller verstoppingen die jaarlijks moeten worden gecontroleerd en schoongemaakt.

    Voor het onderhoud van een moderne CV of HR ketel is onderhoud eens in de twee jaar voldoende. Moderne ketels zuigen lucht van buiten de woning aan. Deze lucht is schoner dan lucht binnenshuis. Toch kun je het beste ook dit type cv-ketels eens paar jaar laten meten en controleren. Zo kan je er zeker van zijn dat je ‘s winters niet in de kou komt te zitten.

    Kijk hier voor meer informatie over onderhoud.

  • Mijn ketel maakt lawaai. Wat moet ik nu doen?

    Dat je ketel geluid maakt, hoeft niets ergs te zijn. Sterker nog bij het aanslaan moet hij geluid maken. Op een gegeven moment gaat de ketel vonken of ontsteken en zal hij aanslaan, dit kun je soms horen en is geen probleem. Het wordt wel een probleem als je buiten het aanslaan een geluid of aanhoudend geluid hoort. Dit komt vaak doordat er iets kapot is of hij niet goed is afgesteld. In dit geval is het goed om ons te bellen voor meer informatie of onze monteur laten langskomen.

  • Kan ik mijn onderhoudsbeurt annuleren?

    Ja, dat kan. Tot 48 uur van tevoren kan je de onderhoudsbeurt kosteloos annuleren en bij ons een nieuwe afspraak maken.

  • Wanneer moet ik mijn cv-ketel vervangen?

    Is jouw cv ketel al ouder dan 12 jaar? Dan is het geen gek idee om deze te laten vervangen. Je kan een hoop geld besparen door jouw oude cv ketel te laten vervangen. Een nieuwe verwarmingsinstallatie is onder andere energiezuiniger, heeft een verbetering in de capaciteit en is gezonder voor het binnenklimaat in jouw woning.

  • Wat is de levensduur van een cv-ketel?

    De levensduur van een cv-ketel ligt rond de 12 tot 15 jaar. Hierbij is het uiterst belangrijk dat je periodiek onderhoud uitvoert om dit te verwerkelijken.

  • Wat gebeurt er met mijn oude ketel?

    De oude ketel kan kosteloos worden meegenomen door onze monteur. Je mag hem natuurlijk ook zelf houden en/of weggooien als je dat liever hebt. De keuze ligt volledig bij jou.

  • Hoe lang duurt het vervangen?

    Onnink maakt een afspraak met jou om de oude cv-ketel voor het nieuwe ketel te vervangen. Wij kunnen geen exact tijdsbestek aangeven, maar wij streven ernaar de klus binnen een halve dag uit te voeren.

  • Hoe lang moet ik wachten op mijn nieuwe cv ketel?

    De tijd dat je moet wachten op jouw bestelde cv-ketel verschilt per product. De beschikbaarheid van ieder product is anders. Na de geplaatste bestelling ontvang je van ons een factuur. Wij proberen je hiermee ook direct te informeren over de levertijd. Onnink beschikt over een groot magazijn met een ruime voorraad aan producten en de kans is daarom nihil dat er een lange levertijd vastzit aan het door jou bestelde product.

  • Kan ik mijn installatie afspraak annuleren?

    Ja, dat kan. Tot 48 uur van tevoren kan je de installatie kosteloos annuleren en bij ons een nieuwe afspraak maken binnen 48 uur.

  • Waar moet ik opletten als de monteur langskomt?

    Het is voor ons fijn als bepaalde details van tevoren bekend zijn. Een voorbeeld hiervan is de bereikbaarheid van jouw woning. Is jouw woning niet gemakkelijk te bereiken met een auto of bevindt de woning zich op de vijfde etage? Dan is dat erg handig voor ons om op voorhand te weten. Geef dit daarom ook direct door voordat de afspraak is gemaakt.

  • Waar kan ik terecht voor hulp bij het uitzoeken van een cv ketel?

    Voor meer informatie over de beste ketel in jouw woonsituatie, kan je de ketelkiezer invullen of contact opnemen met onze adviseurs: 088 – 4009 585 of je kunt mailen naar info@onnink-bv.nl.

  • Waar kan ik terecht met mijn klacht?

    Als onderdeel van PronkGroep, zijn wij actief in regio Rotterdam zuid en buiten de gebruikelijke werkuren staat onze spoedservice alle dagen en uren van de week klaar om te helpen bij spoedgevallen. We beseffen ons terdege dat we bij het uitvoeren van onderhouden te gast zijn en handelen daar ook naar. We werken zorgvuldig, geduldig en netjes. Daar kan je van op aan! Onze monteurs beschikken over een jarenlange ervaring en worden periodiek getraind om voorop te blijven lopen in verwarmingstechniek. We beschikken over alle vereisten certificeringen (VCA) en zijn STEK erkend. Helaas toch een klacht? Je kan bellen naar 088 – 4009 585 of e-mailen naar info@onnink-bv.nl.

  • Waar kan ik terecht voor garantie?

    Onnink, onderdeel van PronkGroep, staat voor kwaliteit, dus vragen over garantie kan je altijd bij ons kwijt. We helpen je graag verder en lossen je probleem vakkundig op. Wij geven altijd een installatie garantie van 12 maanden, daarnaast krijg je ook garantie op de geleverde materialen.

  • Waar kan ik garantie op krijgen?

    Je krijgt bij ons vanzelfsprekend garantie van één jaar op de montage en een garantietermijn van 2 tot 7 jaar op onze airconditioningsystemen en CV-ketels, afhankelijk van het merk en type welke geïnstalleerd is, de geldende fabrieksgarantie en mits de installatie periodiek wordt onderhouden. Mocht jouw airconditioningsystemen of CV-ketel defect zijn na één jaar betaal je wel het arbeidsloon van de monteur die het systeem komt maken, met uitzondering van abonnementen op CV ketels – hier wordt geen arbeidsloon voor doorbelast. Ook dat PronkGroep!

  • Wat kan ik van Onnink verwachten?

    Onnink, onderdeel van PronkGroep,  is actief in de regio Rotterdam zuid en buiten de gebruikelijke werkuren staat onze spoedservice alle dagen en uren van de week klaar om te helpen bij spoedgevallen. Wij zorgen voor een snelle en flexibele service, een goede prijs en zorgeloze onderhoudsbeurten. We beseffen ons terdege dat we bij het uitvoeren van onderhouden te gast zijn en handelen daar ook naar. We werken zorgvuldig, geduldig en netjes. Daar kan je van op aan! Onze monteurs beschikken over een jarenlange ervaring en worden periodiek getraind om voorop te blijven lopen in verwarmingstechniek. We beschikken over alle vereisten certificeringen (VCA) en zijn STEK erkend.

  • Hoe werkt een airconditioning?Waar komen de CV-ketels vandaan?

    Onnink werkt samen met een aantal goede en betrouwbare merken waar wij al jaren bekend mee zijn. We hebben daarom het volste vertrouwen dat wij aan jou een geschikt product verkopen. Wij werken onder andere samen met: Remeha, Itho, AWB, Nefit, Vailant en Jaga. Hierover lees je meer op onze pagina CV ketels.

  • Wat zijn de voordelen van een airco?

    Een airconditioning kan meerdere ruimtes koelen óf verwarmen en worden alle aangesloten kamers naar de gewenste temperatuur gebracht via één druk op de knop. U kunt ongestoord van een gezond binnenklimaat genieten. Een airco zorgt voor een energiezuinige manier van verwarmen óf verkoelen waardoor uw woning of bedrijfspand duurzamer wordt. Onze airco’s werken altijd fluisterstil!

  • Hoe werkt een CV-ketel?

    De meeste CV ketels werken op aardgas en verwarmen het koude water met behulp van een brander. Door middel van een pomp wordt het warme water gecirculeerd in het centrale verwarmingssysteem. De CV ketel is aangesloten op een rookgasafvoerkanaal om de rookgassen die vrijkomen af te voeren. Dit kanaal komt vervolgens uit op het dak of bij de gevel van jouw woning. Met behulp van een thermostaat wordt de temperatuur geregeld.

  • Hoe voorkom je vergiftiging door koolmonoxide?

    Bekijk het artikel hoe je vergiftiging door koolmonoxide voorkomt

  • Wat is het verschil tussen een open en gesloten CV ketel?

    Een open CV ketel maakt gebruik van de lucht uit het vertrek waar deze is geïnstalleerd, er moet in deze ruimte dus voldoende ventilatie zijn. Een installatie met afgesloten systeem is meer gebruikelijk en ook veiliger. Bij beide soorten worden de verbrande gassen naar buiten afgevoerd.

  • Wat is het verschil tussen soloketel of een combi uitvoering?

    De soloketel word ook wel een conventionele ketel genoemd. Deze verwarmt alleen het water voor de centrale verwarming. Voor water uit de kraan én verwarming is een aparte boiler nodig of een combiketel. Combiketels dragen bij aan jouw gemak en ruimtebesparing en zijn verkrijgbaar in de HR ketel uitvoering (hoog rendement).

  • Wat is een HR ketel?

    Door de stijgende energieprijzen van de laatste tientallen jaren is het rendement van een CV ketel steeds belangrijker geworden. Onder rendement wordt verstaan het percentage energie (gas) dat wordt omgezet in nuttige warmte, en geeft zo aan hoe zuinig een ketel is.

  • Wat zijn de voordelen van een HR ketel?

    Het aanschaffen van een HR ketel levert vele voordelen op. De ketels hebben niet alleen een uitstekende rendement (denk hierbij aan 107%) maar leveren ook CO2 besparing op. En dit is erg gunstig voor het milieu! Het hoge rendement is mogelijk doordat de HR variant niet alleen gas gebruikt maar ook restwarmte. En dit betekent weer een financieel voordeel voor je!

  • Hoe vind ik direct de perfecte airco of CV-ketel?

    We zullen een afspraak met jou inplannen om kosteloos een inspectie uit te voeren op de desbetreffende locatie. Hierna streven wij ernaar je binnen 2 weken te voorzien van een passende offerte. Nadat je een akkoord hebt gegeven op de offerte maken we een afspraak om de airconditioning of CV-ketel te komen plaatsen.

  • Ik ben op zoek naar een airco voor thuis. Ben ik dan bij jullie aan het juiste adres?

    Ja zeker! Gericht op comfort installeren wij alleen duurzame airconditioningsystemen en werken wij met vakkundige installatie monteurs. Hierdoor kunnen wij garanderen dat je een efficiënte, duurzame, comfortabele en goed werkende airco hebt.

  • Ik ben op zoek naar een CV ketel voor thuis. Ben ik dan bij jullie aan het juiste adres?

    Ja zeker! Gericht op comfort installeren wij alleen duurzame CV-ketels en werken wij uitsluitend met vakkundige installatie monteurs. Hierdoor kunnen wij garanderen dat je een efficiënte, duurzame, comfortabele en goed werkende CV-ketel heeft. Vul de vragen in via onze Ketelkiezer voor de juiste verwarmingsketel op basis van jouw situatie.

  • Ik wil graag een airco aanschaffen. Hoe ziet jullie werkwijze eruit ?

    Nadat wij jouw aanvraag hebben ontvangen via het contactformulier, maken wij met jou een afspraak om jouw woning of bedrijfspand te komen bekijken op een dag die het jou schikt. Hierna streven wij ernaar je binnen 2 weken te voorzien van een passende offerte. Nadat je een akkoord hebt gegeven op de offerte, maken we een afspraak om de airconditioning te komen plaatsen.

  • Ik wil graag een CV ketel aanschaffen. Hoe ziet jullie werkwijze eruit ?

    Nadat wij u aanvraag hebben ontvangen via het contactformulier of de ingevulde vragen van de Ketelkiezer, maken wij met u een afspraak om uw woning of bedrijfspand te komen bekijken op een dag die u schikt. Hierna streven wij ernaar u binnen 2 weken te voorzien van een passende offerte. Nadat u een akkoord heeft gegeven op de offerte, maken we een afspraak om de CV ketel te komen plaatsen.

  • Wanneer wordt het airconditioningsysteem geplaatst nadat ik akkoord heb gegeven op de offerte?

    Nadat je een akkoord heeft gegeven op de offerte, zullen wij het airconditioningsysteem voor jou bestellen bij onze leverancier. Zodra de leverdatum bekend is, brengen wij jou hiervan op de hoogte. Ons streven is om het airconditioningsysteem binnen 6 weken bij jou te installeren vanaf het moment dat je een akkoord heeft gegeven op de uitgebrachte offerte.

  • Wanneer wordt de CV ketel geplaatst nadat ik akkoord heb gegeven op de offerte?

    Nadat je een akkoord hebt gegeven op de offerte, zullen wij de CV ketel voor jou bestellen bij onze leverancier. Zodra de leverdatum bekend is, brengen wij jou hiervan op de hoogte. Ons streven is om het CV ketel binnen 3 weken bij jou te installeren vanaf het moment dat je een akkoord hebt gegeven op de uitgebrachte offerte.

  • Hoe kan ik energiebewust mijn woning verwarmen?

    Een weersafhankelijke thermostaat past de temperatuur van het water in jouw ketel automatisch aan de buitentemperatuur aan. Interesse in een weersafhankelijke thermostaat? Onze installateur adviseert je kosteloos over de mogelijkheden.

  • Zijn jullie airco’s energiezuinig?

    Een airconditioning werkt op elektriciteit. Kijk voor het energieverbruik van de airco naar het energielabel. Deze reiken vanaf G t/m A++. Dit betekent dat G erg belastend voor het milieu is en A++ belast het milieu minimaal. Met het zicht op duurzaamheid bieden wij voornamelijk A++ producten aan.

  • Welke merken airconditioning systemen bieden jullie aan?

    Wij installeren voornamelijk Mitsubishi airconditioning systemen. Indien gewenst kunnen wij, na overleg, ook andere A-merken aanbieden.

  • Welke merken CV ketels bieden jullie aan?

    Wij installeren voornamelijk de volgende A-merken: Nefit, Vaillant en Intergas. Indien gewenst kunnen wij, na overleg, ook andere A-merken aanbieden.

  • Welke soorten verwarmingsketels bieden jullie aan?

    Tegenwoordig zijn er verschillende soorten ketels, te onderscheiden aan het rendement. Deze kunnen in het algemeen verdeeld worden in twee categorieën, namelijk HR- en Hre-ketel.

  • Mijn CV-ketel maakt lawaai. Wat moet ik nu doen?

    Dat je ketel geluid maakt hoeft niets ergs te zijn. Sterker nog bij het aanslaan moet hij geluid maken. Op een gegeven moment gaat de ketel vonken of ontsteken en zal hij aanslaan, dit kun je soms horen en is geen probleem. Het wordt wel een probleem als je buiten het aanslaan een geluid of aanhoudend geluid hoort. Dit komt vaak doordat er iets kapot is of hij niet goed is afgesteld. In dit geval is het goed om ons bellen voor meer informatie of onze monteur laten langskomen.

  • Kan een airconditioning naast koude lucht uitblazen ook verwarmen?

    Ja. Een moderne airconditioner is ook in staat om te verwarmen. Dit gebeurd met warmte uit de buitenlucht en het is een duurzame manier van verwarmen. Het levert voor jou ook nog eens een fikse besparing op de gasrekening.

  • Maken airconditionings lawaai?

    Airco’s maken altijd wat geluid, net zoals elk elektrisch apparaat in huis. Wij werken met airconditioningsystemen die heel stil zijn en zorgen voor een comfortabel binnenklimaat. Natuurlijk produceren airco’s op de hoogste stand meer geluid, maar dat is altijd een tijdelijke situatie. Zodra de gevraagde temperatuur is bereikt, schakelt de airconditioning automatisch over naar een lagere en dus stillere stand. Binnenshuis produceert een airco in het gunstigste geval zelfs niet meer dan 20dB aan geluid en dat is bijna onhoorbaar.

  • Kan je ziek worden van airconditioning?

    Nee. Een airco koelt en droogt de lucht, daar kan je niet ziek van worden.

  • Moet ik de ramen en deuren dicht houden als de airconditioning aan is?

    Ramen en deuren dichthouden is niet strikt noodzakelijk. Je kunt je natuurlijk afvragen of het wenselijk is om deuren en ramen open te zetten als de airconditioner aan is. Zeker als de buitentemperatuur (sterk) afwijkt van de temperatuur die je binnen wilt. Het energieverbruik gaat omhoog en het bereiken van de gewenste temperatuur duurt langer. We raden het dus af.

  • Ik heb een probleem met mijn airco / CV-ketel, hoe kan ik een afspraak maken?

    Via ons contactformulier op de website kan je een bericht achterlaten. We zullen vervolgens spoedig met je contact opnemen om een afspraak te maken.

  • Hoe gaat de installatie van een airco in z’n werk?
    1. Overleg over plaatsing binnendeel
    2. Sparing boren en plaatsing binnendeel
    3. Leidingen aanleggen en aansluiten
    4. Buitendeel plaatsen
    5. Vacumeren van het airconditioningsysteem
    6. Controleren lekdichtheid van het systeem
    7. Elektrisch aansluiten en afmonteren
    8. De ruimte opruimen en netjes achterlaten
    9. Proefdraaien van het airconditioningsysteem
  • Hoe gaat de installatie van een CV ketel in z’n werk?
    1. Overleg plaatsing cv-ketel
    2. Verwijderen oude cv-ketel
    3. Plaatsen nieuwe cv-ketel
    4. Eventueel vervangen van alle appendages onder de ketel en het expansievat
    5. Inregelen en afstellen van de cv-ketel
    6. Eventueel verplaatsen tapkraan om het vullen te vereenvoudigen
    7. Thermostaat plaatsen (optioneel)
    8. De ruimte opruimen en netjes achterlaten
    9. Proefdraaien van het systeem
  • Ik wil mijn afspraak wijzigen, hoe kan ik deze wijzigen?

    Neem telefonisch contact op met onze klantenservice onder telefoonnummer 088 4009 585 of stuur ons een e-mail naar info@onnink-bv.nl

  • Wat gebeurt er met mijn oude airco als ik deze bij jullie laat vervangen voor een nieuwe airco?

    Het oude airconditioning systeem wordt door onze monteurs gedemonteerd en afgevoerd volgens daarvoor geldende regels met betrekking tot fluorescerende koudemiddelen.

  • Is het mogelijk de bestelde airco te ruilen of te retourneren nadat de installatie heeft plaatsgevonden?

    Nee. Na de installatie van het door jou bestelde airconditioningsysteem is het niet meer mogelijk om deze te ruilen of te retourneren.

  • Worden er niet thuis tarieven gehanteerd?

    Nee, tenzij het vaker voorkomt dat we jou niet thuis aantreffen, zullen we niet thuis tarieven hanteren.

  • Zitten er kosten aan het bezoek vast voor opname?

    Nee. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend. Wij maken met jou een afspraak om de woning te komen bekijken. Tijdens de inspectie kunnen we aangeven wat de installatie globaal kan kosten en welke airco of CV-ketel perfect op jouw wensen aansluit.  Zodra je akkoord gaat met de offerte, maken we een afspraak om de airco of CV-ketel te komen installeren.

  • Ik ben op zoek naar een airco voor een bedrijfsruimte. Biedt Onnink deze airco’s ook aan?

    Via onze zusteronderneming AircoPlan kun je terecht voor airconditioningsysteem voor bedrijfsruimtes.

  • Hoe hoog moet de waterdruk (in bar) zijn in mijn CV ketel?

    Om ervoor te zorgen dat de CV installatie goed functioneert en om een storing te voorkomen is een juiste waterdruk van belang. De waterdruk moet ongeveer tussen de 1,5 en 2 bar zitten. Als de druk te laag is dan moet je water bijvullen. Om dit te doen zet je eerst de ketel uit, vervolgens laat je deze afkoelen. Sluit de vulslang aan op de CV installatie via het vulpunt en draai deze wat open zodat de slang wordt gevuld met water. Sluit hierna de slang aan op een waterkraan en draai het vulpunt helemaal open. Draai ook de waterkraan open en wacht tot er weer genoeg druk op de installatie zit. Draai beide kranen dicht en verwijder de slang. Ontlucht hierna de radiatoren en de CV ketel. Blijft de waterdruk laag? Dan is wellicht jouw expansievat aan vernieuwing toe.

  • Hoe kan ik het beste mijn CV ketel schoonmaken?

    Veel klanten vragen ons hoe zij het beste hun CV ketel kunnen schoonmaken; welke producten zij voor het onderhoud moeten gebruiken, en welke onderdelen zij minimaal moeten schoonmaken. Het antwoord op deze vragen is heel simpel. In principe mag je thuis alleen maar de mantel van de verwarmingsinstallatie schoonmaken met een vochtige doek. Het beste is om hiervoor alleen gebruik te maken van schoon water, een eventueel standaard reinigingsmiddel is ook toegestaan. Voor het schoonmaken van onderdelen aan de binnenzijde van de CV ketel dien je periodiek een afspraak te maken met een monteur of loodgieter, bijvoorbeeld middels een onderhoudscontract.

  • Hoe moet ik een centrale verwarming ontluchten?

    Voordat je de centrale verwarming gaat ontluchten, moet je eerst alle radiatoren opendraaien. Laat nu de CV minstens 10 minuten werken. Hierdoor verzamelt de lucht zich bij de ontluchtingsventielen. Zet na tien minuten de CV ketel weer uit. Ga nu alle radiatoren stuk voor stuk ontluchten. Werk van beneden naar boven. Draai het ontluchtingsventiel van de radiator open met een ontluchtingssleutel. Draai het ventiel weer dicht zodra er water uit het ventiel komt. Tip: houd een doekje of teiltje bij de hand om het water op te vangen. Het water is namelijk vaak roestig en dit kan lelijke vlekken opleveren. Zet daarna de cv-ketel weer aan. Laat de ketel even draaien. Controleer ondertussen de waterdruk op de manometer. Deze moet (meestal) tussen de 1.5 en 2 bar liggen. Als de wijzer zich daaronder bevindt (rode gebied), dan moet de ketel worden bijgevuld.

  • Wat zijn redenen om mijn verwarmingsketel te vervangen?

    Hoewel de meeste ketels worden vervangen vanwege de hoge onderhoudskosten door slijtage, zijn er verschillende andere redenen voor het vervangen van jouw verwarmingsketel.

    • Je kunt besparen op stookkosten
    • Het rendement verhogen
    • Jouw wooncomfort verbeteren
    • De vraagprijs van jouw woning verhogen
  • Moet bij vernieuwing van een airco zowel het binnen- als het buitendeel vervangen worden?

    Ja. De combinatie binnen-/buitendeel bepaalt namelijk de capaciteit en het energieverbruik. Bovendien geeft een door de fabrikant ontworpen combinatie het beste resultaat én recht op garantie.

  • Wat is de levensduur van een airco en wanneer is deze aan vervanging toe?

    De levensduur van een airconditioning is gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar. Hierbij is het uiterst belangrijk dat je  jaarlijks onderhoud laat uitvoeren om dit te verwerkelijken. Wij adviseren je om het airconditioningsysteem tussen de 15 en 20 jaar te vervangen.

  • Wat kan ik zelf doen aan onderhoud van mijn airconditioningsysteem?

    Wanneer het airconditioningsysteem (bijna) dagelijks wordt gebruikt, zal er veel stof zich verzamelen in de filters. Als stof en andere bacteriën niet verwijderd worden, dan blaast de airconditioning deze weer terug de ruimtes in. Vooral voor kinderen, ouderen en mensen met astma kan dit vervelend zijn. Wij raden daarom bij intensief gebruik aan het airconditioningsysteem maandelijks te reinigen.

  • Waar (in welke ruimtes) moet de monteur bij kunnen voor mijn CV-ketel?

    De ruimte waar de ketel zich bevindt. Het is belangrijk dat de monteur direct bij de cv-ketel kan, zonder spullen te verplaatsen.

  • Waar (in welke ruimtes) moet de monteur bij kunnen voor mijn airco?

    Bij de buiten- en binnenunit van het airconditioningsysteem. Hierbij is het belangrijk dat de monteurs niets aan de kant hoeft te schuiven of verplaatsen om bij de unit te komen. Dit dient door de bewoners te worden gedaan.

  • Doen jullie ook onderhoud van CV-ketels?

    Ja. Bekijk ons onderhoudsabonnement op de website.

  • Doen jullie ook onderhoud van airco’s?

    Ja. Via ons contactformulier op de website kan je een bericht achterlaten. We zullen vervolgens spoedig met je contact opnemen om een afspraak te maken voor onderhoud.